Śniadanie:
Ryżowe placuszki czekoladowe z:
Masłem orzechowym, 
domowym kremem kokosowym, 
serkiem A'la Rafaello*
wiórkami kokosowymi i nektarynką 
Krem Rafaello:
2 porządne łyżki kremowego serka u mnie ''Łaciaty'', ale można Almette lub Piątnicę.
łyżeczka cukru ( u mnie trzcinowego)
ekstrakt waniliowy
wiórka kokosowe
Wykonanie:
Serek wymieszać z cukrem, dodać odrobinę startej wanilii lub olejku waniliowego, wsypać wiórka kokowowe ( mniej więcej 1 niecałą łyżeczkę).
Serek odstawić na  kilka godzin lub tak jak u mnie na całą noc.
Posmarować naleśniki/placuszki itp.
Pyszne placuszki w kształcie serca, czekoladowe, z mąki ryżowej, nic dodać nic ująć.
 
 
 
6 komentarzy:
Tak samo robiłam czekoladowy, tylko dodawałam kakao i użyłam Bielucha... Zdrowo i smacznie ;D
Placuszki idealne!
Ten krem to genialny dodatek,a w dodatku zdrowszy, bo domowy ;D
placuszki idealne:) u mnie też teraz takie będą, bo ostatnio dopadłam serduszkowe foremki:D cieszę się jak dziecko;)
Bardzo apetyczne placuszki :) I do tego w kształcie serduszka :) Również posiadam taką foremkę, ale w kształcie kwiatka :)
Lubię kremy na bazie serka smietankowego
Jak dla mnie bomba:)
Prześlij komentarz