środa, 9 października 2013

Czeko-Placuszki z kremowym serkiem A'la Rafaello

Śniadanie:
Ryżowe placuszki czekoladowe z:
Masłem orzechowym, 
domowym kremem kokosowym, 
serkiem A'la Rafaello*
wiórkami kokosowymi i nektarynką


Krem Rafaello:
2 porządne łyżki kremowego serka u mnie ''Łaciaty'', ale można Almette lub Piątnicę.
łyżeczka cukru ( u mnie trzcinowego)
ekstrakt waniliowy
wiórka kokosowe
Wykonanie:
Serek wymieszać z cukrem, dodać odrobinę startej wanilii lub olejku waniliowego, wsypać wiórka kokowowe ( mniej więcej 1 niecałą łyżeczkę).
Serek odstawić na  kilka godzin lub tak jak u mnie na całą noc.
Posmarować naleśniki/placuszki itp.


Pyszne placuszki w kształcie serca, czekoladowe, z mąki ryżowej, nic dodać nic ująć.


6 komentarzy:

Ervisha pisze...

Tak samo robiłam czekoladowy, tylko dodawałam kakao i użyłam Bielucha... Zdrowo i smacznie ;D

Anonimowy pisze...

Placuszki idealne!
Ten krem to genialny dodatek,a w dodatku zdrowszy, bo domowy ;D

Antenka pisze...

placuszki idealne:) u mnie też teraz takie będą, bo ostatnio dopadłam serduszkowe foremki:D cieszę się jak dziecko;)

Iwona pisze...

Bardzo apetyczne placuszki :) I do tego w kształcie serduszka :) Również posiadam taką foremkę, ale w kształcie kwiatka :)

krzywa kromeczka pisze...

Lubię kremy na bazie serka smietankowego

Unknown pisze...

Jak dla mnie bomba:)