piątek, 4 stycznia 2013

(PO) Świąteczne muffinki parzone

Składniki:
1/2 szkl. oleju
1/2 szkl. gorącej wody
1/2 szkl. cukru
1 i 1/4 szkl. mąki + 2 łyżki
1,5 łyżki kakao
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy, aromat do ciast
 Wykonanie:
Ubić białka, dodać cukier,wmieszać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia.
Wlać olej i przegotowaną wodę.
Ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej dodać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki i ekstrakt.
Muffinki piec w 180 stopniach ok. 20-30 min.
 Ostudzone polać lukrem cytrynowym.

5 komentarzy:

Ash pisze...

Ciekawy przepis, nie spotkałam się jeszcze z takimi muffinkami :>

Magda pisze...

Słodkości, ach! :)
Ale czemu parzone? :D

teenager ;) pisze...

słodkie muffiny , super !

http://pokoncbed.blogspot.com/ pisze...

Bo dodaje się gorącą przegotowaną wodę ;)

Urszula - Proste potrawy pisze...

Jak muffiny, to już lubimy:)