Składniki:
1/2 szkl. oleju
1/2 szkl. gorącej wody
1/2 szkl. cukru
1 i 1/4 szkl. mąki + 2 łyżki
1,5 łyżki kakao
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy, aromat do ciast
 Wykonanie:
Ubić białka, dodać cukier,wmieszać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia.
Wlać olej i przegotowaną wodę.
Ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej dodać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki i ekstrakt.
Muffinki piec w 180 stopniach ok. 20-30 min.
 Ostudzone polać lukrem cytrynowym.
 
 
 
5 komentarzy:
Ciekawy przepis, nie spotkałam się jeszcze z takimi muffinkami :>
Słodkości, ach! :)
Ale czemu parzone? :D
słodkie muffiny , super !
Bo dodaje się gorącą przegotowaną wodę ;)
Jak muffiny, to już lubimy:)
Prześlij komentarz