SKŁADNIKI: ciasto maślane
2,5 szkl. mąki tortowej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki masła
1/2 szkl. cukru pudru
1 jajko
aromat migdałowy wedle uznania
2 łyżki cynamonu
Wykonanie:
Masło ucieramy z pudrem 3 min. Ciągle mieszając, dodać jajko, Wsypać mąkę,proszek, dodać aromat. Wymieszać.
Ciasto kakaowe:
1/4 kostki masła
2,5 łyżki cukru
czubata łyżka kakao
1/2 szkl. mąki
1/8 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
mleko ( tyle ile potrzeba do wyrobienia gładkiego ciasta)
 Wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem,dodajemy kakao, mieszamy, dodajemy mąkę,sodę i mleko. Wyrabiamy ciasto.
Z ciast wykrawamy większej wielkości kółka , z których formujemy ciasteczka  w kształcie buźki misia.
Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 15 min.
 

 
 
1 komentarz:
Mega te miśki mają pyszczki! Szkoda, że przepis nie jest wegański :/ ALE na bank wykorzystam pomysł na buźi miśków :)
Prześlij komentarz