środa, 18 grudnia 2013

Ciasteczka migdałowe

 
Składniki:
2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. zmielonych migdałów
3/4 szkl cukru trzcinowego ( można dodać 1/2 i też będą słodkie)
1 jajko
100 g. roztopionego i ostudzonego  masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat migdałowy
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, dalej ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz migdałami.
Wyłączyć mikser.
Wlać roztopione masło, wyrobić ciasto.
Rozwałkować na blacie podsypując mąką.
Wykrawać ciasteczka.
Piec w 180 stopniach ok. 15 min.
Po wystudzeniu  można posypać cukrem,przełożyć marmoladą lub kremem.

2 komentarze:

babka z rodzynkiem pisze...

Urocze:-)

Antenka pisze...

pychotka!
chyba czytamy w swoich myślach, bo smaki u na podobne:) u mnie ciasteczka marcepanowe;)