wtorek, 1 października 2013

Oj te kiełki


Śniadanie:
Kanapki orkiszowe z masłem, serem żółtym,serkiem Almette,sałatą,rzodkiewką , pomidorem i kiełkami rzodkiewki
3 domowe ciasteczka z dodatkiem otrąb na maśle orzechowym z kawałkami czekolady i rodzynek



To tak ,że NIBY zdrowiej, ale za to pysznie:)
Pyszne kanapki, pyszne ciasteczka tak ,żeby zaspokoić słodyczowego głoda;)
Pierwszy raz jem kiełki rzodkiewki i muszę przyznać ,że są dosyć smaczne.
Wracając do wczorajszego postu, może  niektórym te otręby są znajome:)
Ale muszę przyznać,że są to jedne z najlepszych według mnie , które nadają się do wypieków.
Nie mają drewnianej konsystencji, a są bardzo delikatne i nie wyczuwalne w wypiekach.
Polecam.



5 komentarzy:

Ervisha pisze...

Przypomniałaś mi ze musze wyhodowac kiełki bo bardzo je lubię :)

navynut pisze...

Uwielbiam kiełki ! Preferuję rzodkiewki :) Nominowałam cię do Liebster blog, jeżeli masz ochotę przyłączyc się do zabawy będzie mi bardzo miło :)

Kasia pisze...

Jezu te ciasteczka to mistrzostwo! Aż mam ochotę je zjeść, natychmiast ;)

Ola pisze...

mi kiełki kojarzą się z moją znajomą :P

Unknown pisze...

Też lubię dodawać kiełki wszędzie gdzie się da :))

A akie same otręby ostatnio kupiłam ;)