Składniki:
2,5 szkl. mąki
1 szkl. cukru
niepełna szkl. jogurtu naturalnego, 1 nektarynka
3 jajka
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia:
Wykonanie:
Mąkę, proszek i cukier wymieszać ze sobą.
Nektarynkę zmiksować z jogurtem.
W osobnym naczyniu wymieszać olej, jajka i 1 szkl. przygotowanego jogurtu nektarynkowego.
Całość naczyń połączyć ze sobą łyżką tylko do lekko!
Przełożyć do  foremek.
Na wierzchu poukładać owoce ( u mnie brzoskwinie)
Piec w 180 stopniach.
 
 
 
3 komentarze:
fajne muffinki ale zamiast nektarynki wolałabym brzoskwinki :)
robiłam muffiny z wielu owoców, ale nektarynkowe ominęłam. błąd!:)
Uwielbiam muffiny ze wszystkim i na wszystkim ;)
Prześlij komentarz