wtorek, 1 stycznia 2013

Naleśniki ze szpinakiem

Ciasto na naleśniki:

1 szklanka mleka
   1 jajko


  1 szklanka mąki
szczypta soli
olej do smażenia

Składniki na farsz:

   pół kostki sera feta
  1 mała cebula
  2 ząbki czosnku
  łyżka masła

Wykonanie:
Z podanych składników smażymy naleśniki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy ze skórki i drobno siekamy.
Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy.
 Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i smażymy krótką chwilę po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż się zeszkli,dodajemy posiekany szpinak.
 Smażymy wszystko razem, dodajemy ser feta i wyłączamy ogień spod palnika.
Mieszamy na jednolite nadzienie, którym wypełniamy naleśniki.


Musiałam wypróbować nową patelnię mojej mamy, którą dostała ode mnie na gwiazdkę.

14 komentarzy:

Unknown pisze...

Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem! ;D

Natt pisze...

Jeszcze nie jadłam ze szpinakiem ; ) Gdy tylko będę mieć czas to wypróbuję. Zapraszam http://cynamon.blogujaca.pl

Aguś kulinarnie pisze...

Nie robilam nigdy z feta,a brzmi to niezle,czas wiec sprobowac.A ile szpinaku uzylas?

whiness pisze...

Mniam :) Lubię takie naleśniki.

Aguś kulinarnie pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.
anpapi pisze...

uwielbiam ten farsz zarówno do naleśników, jak i na makaron, a nawet i sam wyjadany z patelni:)

Inspirowane Smakiem pisze...

Szpinak uwielbiam w każdym wydaniu:)

Antenka pisze...

jedne z moich ulubionych wydań naleśnikowych!:D achh

teenager ;) pisze...

nawet nie wiesz jak lubie takie pyszne naleśniki ,szczególnie z tym nadzieniem <3

Ewa pisze...

pyszne połączenie szpinaku z fetą :)

one big creative mess pisze...

Poczynię, bo uwielbiam połączenie fety ze szpinakiem. :)

Ervisha pisze...

Często goszczą u mnie na obiad :)

Gosia pisze...

Pycha, takie naleśniki często robię, zamiast fety dodaję ser Bałkański(np.z lidla), bardziej mi smakuje:)

Anonimowy pisze...

a gdzie szpinak w składzie farszu :-) Pozdrawiam, Marta