Ciasto na naleśniki:
1 szklanka mleka
   1 jajko
  1 szklanka mąki
szczypta soli
olej do smażenia
Składniki na farsz:
   pół kostki sera feta
  1 mała cebula
  2 ząbki czosnku
  łyżka masła
Wykonanie:
Z podanych składników smażymy naleśniki.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek obieramy ze skórki i drobno siekamy. 
Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy.
 Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i smażymy krótką chwilę po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż się 
zeszkli,dodajemy posiekany szpinak.
 Smażymy wszystko razem, dodajemy ser feta i wyłączamy ogień spod palnika.
Mieszamy na jednolite nadzienie, którym wypełniamy naleśniki.
Musiałam wypróbować nową patelnię mojej mamy, którą dostała ode mnie na gwiazdkę.
 
 
 
14 komentarzy:
Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem! ;D
Jeszcze nie jadłam ze szpinakiem ; ) Gdy tylko będę mieć czas to wypróbuję. Zapraszam http://cynamon.blogujaca.pl
Nie robilam nigdy z feta,a brzmi to niezle,czas wiec sprobowac.A ile szpinaku uzylas?
Mniam :) Lubię takie naleśniki.
uwielbiam ten farsz zarówno do naleśników, jak i na makaron, a nawet i sam wyjadany z patelni:)
Szpinak uwielbiam w każdym wydaniu:)
jedne z moich ulubionych wydań naleśnikowych!:D achh
nawet nie wiesz jak lubie takie pyszne naleśniki ,szczególnie z tym nadzieniem <3
pyszne połączenie szpinaku z fetą :)
Poczynię, bo uwielbiam połączenie fety ze szpinakiem. :)
Często goszczą u mnie na obiad :)
Pycha, takie naleśniki często robię, zamiast fety dodaję ser Bałkański(np.z lidla), bardziej mi smakuje:)
a gdzie szpinak w składzie farszu :-) Pozdrawiam, Marta
Prześlij komentarz