Składniki na biszkopt: 
3/4 szkl. mąki + 1 budyń waniliowy
3/4 szkl cukru + 1 cukier waniliowy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
Masa serowa:
50 dag serka mascarpone
150 ml. śmietany kremówki
3 śnieżki
Masa z jabłek:
Słoik musu z jabłek 
2 galaretki pomarańczowe
op. biszkoptów
dodatkowo: 
puszka brzoskwiń
2 galaretki pomarańczowe do zalania ciasta 
Wykonanie:
Upiec biszkopt w 180 stopniach celcjusza przez ok 20. min.
Muz z jabłek przesmażyć z 2 galaretkami pomarańczowymi stale mieszając do rozpuszczenia się galaretki.
Masę wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt.
Na mus z jabłek wyłożyć biszkopty.
Śmietanę ubić ze śnieżkami, dodać serek mascarpone, a na samym końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.Wyłożyć na biszkopty.
Ciasto  na sam koniec zalać tężejącą galaretką.
Masę można zagęścić żelatyną lub dodać dodatkową śnieżkę podczas ubijania.
 
 
 
4 komentarze:
przepysznie wygląda , pewnie jeszcze lepiej smakuje ;D
Szczęśliwego Nowego Roku ;*
W Twoim domu chyba nikt nie przejdzie nigdy na dietę tak kusisz i rozpieszczasz swoimi wypiekami :)
Ale przepysznie wygląda! Zapisuję przepis, spodobało mi się :)
Prześlij komentarz