piątek, 7 września 2012

Sernik pod kokosową pierzynką autorstwa 103 ciast Siostry Anastazji

Składniki na ciasto:
30 dag mąki,
10 dag margaryny 
10 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 żółtka
Ser:
1 kg sera
1 szkl. cukru
3 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
4 żółtka
2 jajka
cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
 Piania kokosowa:
3/4 szkl. cukru
6 białek
20 dag wiórek kokosowych
Wykonanie ciasta: 
Z podanych składników zarobić ciasto.
Ser: Wszystkie składniki zmiksować.
Przygotowanie do pieczenia:
1.Do foremki wyłożyć ciasto.
2. Na ciasto wylać ser.
3.Piec w 180 stopniach przez 60 min.
4. Ubić białka z cukrem, wyłączyć mikser, a następnie wsypać wiórka kokosowe, lekko wymieszać. 
 5. Pod koniec pieczenia na ciasto wyłożyć pianę kokosową a następnie ciasto włożyć do piekarnika i piec na złoty kolor.

18 komentarzy:

whiness pisze...

I zostawiasz mnie z tym ciachem o poranku... Czekam na przepis :)

Pozdrawiam,
relishmeals.blogspot.com (nowy adres bloga!)

Anonimowy pisze...

Nawet teraz prezentuje się niesamowicie ;).

Monika pisze...

uwielbiam serniki! wystarczy mi nawet jedno zdjęcie bo i tak widać, że jest smaczny:)

Droczilka pisze...

Nawet to jedno zdjęcie wystarczy, by ocenić, że serniczek wyszedł Ci smakowicie. :-)

Paulina K. pisze...

Też taki poproszę ;) Ostatnio aż ślinka mi cieknie, jak widzę sernik. Chyba to znak, że muszę zrobić ;)

Whisper pisze...

Najbardziej zaczarowały mnie te oczy, które patrzą na kawałek ciastka. Cudne :)
Zapraszam Cię do zabawy, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko:
http://kuchniawhisper.blogspot.co.uk/2012/09/the-versatile-blogger-award.html

Ewa pisze...

Racja, w weekend należy wyluzowac, sama tak robię, chociaż już się nie uczę:) Jak Cię czytam, przypominają mi się młode lata:) I bardzo lubię serniki (zaraz po jabłecznikach i struclach (serio:) a Twój wygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam:)

Anonimowy pisze...

Cudowność, uwielbiam takie kokosowe smaki! <3

teenager ;) pisze...

boski i do tego z kokosem ;p

Unknown pisze...

sernik <3 dawno nie jadłam jak na mnie, muszę upiec :)

ola in the kitchen pisze...

Połączenie sernika i kokosu musi być pyszne :]

Loreta - Kulinarna Ja pisze...

Uwielbiam sernik, ale ne Twój to jakiś obłed. Ślinię się na sam widok! :)

Magdalens. pisze...

Przypomniałaś mi. Moja babcia robi go przeeepysznego!. Ajjj...

burczymiwbrzuchu pisze...

Kokosowy sernik musi być pyszny :)

Anonimowy pisze...

a w jakiej blaszce piec sernik?

http://pokoncbed.blogspot.com/ pisze...

W przepisie Siostry Anastazji nie było podane.
Ja piekłam w takiej średniej wielkości brytfannie :)

http://pokoncbed.blogspot.com/ pisze...

Z racji ,że masa serowa składa sie tylko z 1 kg sera.

http://pokoncbed.blogspot.com/ pisze...

Zawsze można piec w mniejszej wielkości formie, sernik wtedy wyjdzie o drobinę wyższy.