niedziela, 29 lipca 2012

Domowe '' Erdnussbutter''

SKŁADNIKI:



-opakowanie orzeszków ziemnych ( ok. 500 g solonych lub niespolonych - zależnie od upodobań)
Jeśli lubimy słodszą wersje masła orzechowego kupujemy orzeszki niesolone i dodajemy 1 łyżkę miodu
Jeśli wolimy wersje ''soloną'' używamy orzechów solonych

WYKONANIE:

 


Orzechy można wcześniej uprażyć na suchej patelni.
Ja dla ułatwienia najpierw zmieliłam orzechy w maszynce do mielenia bakali-wtedy nie zmęczymy naszego kochanego miksera;-))
Następnie wkładamy zmielone orzechy do miski i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gotowe masło orzechowe przekładamy do czystego słoiczka i zakręcamy.Przechowujemy w lodówce.



1 komentarz:

Unknown pisze...

Oglądam twojego bloga i oglądam a on jest świetny . !