Składniki na masę czekoladową
0,5 szkl. cukru
1/2 margaryny
1/4 szkl. mleka
cukier waniliowy
1 łyżka kakao
0,75 szkl. mleka w proszku
orzechy laskowe
Wykonanie:
Margarynę,cukier,mleko,kakao zagotwać. Wystudzić, dodać mleko w proszku.
Podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać posiekane orzechy laskowe
Masa Śmietankowa:
Składniki:
0,5 szkl. cukru
1/2 margaryny
1/4 szkl. mleka
cukier waniliowy
0,75szkl. mleka w proszku
paczka małych herbatników szkolnych
garść wiórek kokosowych
Wykonanie:
Margarynę,cukier,mleko zagotować. Wystudzić,dodać mleko w proszku.
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać pokruszone herbatniki( dość grubo) a do drugiej części wiórka kokosowe.
WYKONANIE CAŁOŚCI: 
Wafla przekładać na przemian ciemną masą kakaową, masą kakaowo nugatową, masą śmietankowo-kokosową oraz masą śmietankową z pokruszonymi herbatnikami.
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz