Składniki:
5 łyżek kaszy manny
1jajko
50 ml. mleka
odrobina wody
kilka kropelek oliwy do smażenia
dodatki..
Wykonanie:
Naleśniki najlepiej zacząć przygotowywać trochę wcześniej ze względu na kasze.. a raczej o jej twardość. 
Kaszę mannę zalewamy trochę wodą, by zmiękła.
Jeśli chcemy przygotować naleśniki na śniadanie, możemy zrobić to wieczorem.
Jeśli mają być na obiad zalewamy kaszkę rano.
Po tym czasie dolewamy mleka, wbijamy jajko i mixujemy.
Patelnię rozgrzewamy, skrapiamy lekko oliwą i smażymy na wolnym ogniu ok. 2 naleśniki.
Podajemy z różnymi dodatkami.
Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie: Mix płatków na mleku z jabłkiem i cynamonem
2 Śniadanie: mniejsze jabłko
3. Lunch: Sałatka z 3 kuleczek mozzarelli, pomidorków koktajlowych, sałaty i sosu na bazie oliwy z oliwek
4. Obiad: Zupa warzywna z groszkiem i ziemniaczkami, 2 naleśniki z powyższego przepisu posmarowane masłem orzechowym, serkiem i dżemem malinowym
5. Na kolację planuje 3 malutkie kanapeczki zp astą z twarożku chudego i tuńczyka + jakieś warzywka
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz