Pierniczki z marmoladą z polewą z mlecznej czekolady, cukrową posypką, płatkami śniadaniowymi i skórką cytrynową 
Składniki
2 szkl. mąki
2 łyżki mleka
1/2 kostki masła
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
1/2 szkl. miodu
1-2 łyżki przyprawy do piernika
1 jajko
Wykonanie:
Wszystkie składniki szybko zagnieść w zwarte ciasto.
Rozwałkować, podsypywać lekko mąką.
Piec w 180 stopniach ok. 15 min.
Pierniczki nie można piec zbyt długo, mimo że będą dość miękkie.
Później po wyciągnięciu z piekarnika mogą stwardnieć.
Polecam je przełożyć do pojemnika ze skórką z jabłka i odstawić na kilka dni aby zmiękły.
Ozdabiamy lukrem,czekoladą,orzechami... itp. 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz