piątek, 22 listopada 2013

Niezawodne czekoladowe ciasteczka z pysznym kremem orzechowo-krówkowym A'la Snikers


 Składniki:
2 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. otrąb owsianych do wypieków
3/4 szkl cukru trzcinowego ( można dodać 1/2 i też będą słodkie)
1 jajko
100 g. roztopionego i ostudzonego  masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kakao
Krem: 3-4 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów, 2 łyżki masy krówkowej, 2-3 kostki gorzkiej czekolady posiekanej na małe kawałki.Wszystko wymieszać.
Wykonanie:
Jajka utrzeć z cukrem, dalej ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wyłączyć mikser.
Wlać roztopione masło.
Na koniec dodać kakao.
U mnie było to ok. 2 łyżki
Gotowe ciasteczka przełożyć na podsypanym mąką blacie.
Wykrawać ciasteczka.
Piec w 180 stopniach ok. 15 min.

Po wystudzeniu przełożyć marmoladą lub kremem.

5 komentarzy:

Unknown pisze...

jakie zabawne:)

Unknown pisze...

zabawne:)

gin pisze...

Cudownie słodkie :)

navynut pisze...

Składniki tego kremu to najlepsze mozliwe zasłodzenie, warte grzechu :)

Paulina K. pisze...

Fajne;)