niedziela, 17 listopada 2013

Gofry kukurydziane o smaku czekoladowym z gorzką czekoladą i mandarynką



Śniadanie:
Gofry kukurydziane o smaku czekoladowym z czekoladą gorzką i mandarynką

Gofry:
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
2 łyżeczki miodu lub cukru
ok. 1/3 szkl. mleka
olej do nasmarowania gofrownicy
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać.
Konsystencja powinna być taka jak na placuszki, czyli gęstej śmietany.
Nakładać porcjami na natłuszczoną i nagrzaną gofrownicę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

7 komentarzy:

Tradycyjna Kuchnia pisze...

Hej :)

Macie może jakiś pomysł na wigilijne danie? I chcielibyście podzielić się z innymi?
Zapraszam do publikowania linków do potraw (oczywiście przekierowujących na waszą stronkę) na fanpagu fb: "Dania które muszą znaleźć się na Wigilijnym stole"

https://www.facebook.com/daniaktoremuszaznalezcsienawigilijnymstole

Natalie pisze...

Wyglądają przepysznie :D

Anonimowy pisze...

No nieeee...dlaczego ja nie mam gofrownicy?! Następnym razem wpraszam się na śniadanie (;

navynut pisze...

Ślinotok :3

navynut pisze...

Ślinotok :3

madlene17 pisze...

Takie śniadanie to ja rozumiem:) Czekolada, mandarynki - pycha!:)

Paulina K. pisze...

Uwielbiam gofry:)