2 Śniadanie:
Domowy jogurt truskawkowy z bananem, pieczonym musli i płatkami Fitness
Obiad:
Makaron z pieczonymi pomidorami i brokułem pod serową pierzynką
Kolacja:
Domowa Włoska bułeczka z masłem, jajecznicą i pomidorem
Kawa zbożowa na mleku
Włoskie bułeczki:
450 g mąki pszennej
50 g. otrąb owsianych
niepełna szkl. wody
2 łyżki oliwy
13 g. świeżych drożdży
łyżeczka soli
szczypta cukru
siemię lniane
Wykonanie:
Cukier i 1/2 szkl. wody oraz drożdże mieszamy.
Odstawiamy na 10 min.
W misce mieszamy mąkę i siemię lniane, dolewamy rozpuszczone drożdże.
Wyrabiamy ciasto.
Po tym czasie powinno rosnąć ok. 1,5-2 godzin w ciepłym miejscu.
Gdy ciasto urośnie, dzielimy na 5 różnych kwadratów i zwijamy.
Dajemy im jeszcze chwilkę czasu,żeby trochę podrosły.
Pieczemy w 220 st. ok. 15-20 min.
Przepis zaczerpnięty stąd: 
 http://kornikwkuchni.blogspot.com/2010_01_01_archive.html
Jako ,że w styczniu wybieram się do Włoch, trzeba też zapoznać się z tamtejszą kuchnią.
Postanowiłam trochę pokombinować i przetestować niektóre przepisy.
Dzisiaj było spaghetti, ser mozzarella, dużo pomidorów, zioła do pizzy..
Mogę tylko zdradzić rąbek tajemnicy,że po za Włoskimi bułeczkami upiekłam coś jeszcze.
Dzisiaj niestety bez śniadania, ( śniadanie było na szybko, więc zdjęć nie robiłam)
 
 
 
6 komentarzy:
Włochy w styczniu? aaaa, weź mnie ze sobą! :D:D super!
Śniadanie wygląda jak by było na jakimś podium :) tzn nie na jakimś tylko na 1 miejscu :) Bardzo podobają mi się Twoje dania :)
też czasem nie nadążam na śniadaniach ;)
Licze na wiele smacznych zdjęć!:))
Ale zanim styczeń, otrzaskaj się z włoską kuchnią i zwyczajami na naszej polskiej ziemi:)
ten makaron jest mistrzowski <3
ojej jakie pysznosci <3
Nowy post Flyingsnap.com
Prześlij komentarz