14 Października 
Śniadanie:
Placuszki budyniowo-twarogowe podane z domowym A'la dżemem brzoskwiniowym i gorzką czekoladą
Placuszki:
1/2 szkl. mąki ( w tym ok. 1 czubatej łyżki proszku budyniowego)
1 jajko
2 łyżeczki cukru np. trzcinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżka twarogu
odrobina mleka do odpowiedniej konsystencji
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Trzeba pamiętać o tym,żeby twaróg rozdrobnić widelcem.
Ciasto powinno być nie za rzadkie, ale też nie za gęste.
Smażyć na  rozgrzanej patelni ( z odrobina tłuszczu, lub bez- ja pominęłam .
Do środka moich placuszków powkładałam kawałki  pokrojonej brzoskwini.
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz