sobota, 17 sierpnia 2013

17 sierpnia i mój jadłospis






Śniadanie:
200 g jogurt naturalny posłodzony 1 łyżeczką miodu z wanilią
Mix płatków kukurydzianych, domowej granoli i mieszanki musli
1 duża śliwka, brzoskwinia
Maślana bułka ( później pokroiłam ją na kawałki i posmarowałam  jednak masłem/masłem orzechowym/domowym musem jabłkowym)



l
2 Śniadanie:
Kanapka chleba ziarnistego z masłem i wędliną, pomidorem, sałatą i przyprawami
Kefir



Obiad:
Zupa warzywna z włoską kapustą i ziemniaczkami
Kotlecik z tuńczyka, pieczone ziemniaczki z ziołami, kukurydza




Kolacja:
2 naleśniki ze szpinakiem i serem feta polane jogurtem, posypane szczypiorkiem

Farsz na 2 naleśniki:
150 g świeżego szpinaku 
1 ząbek czosnku
woda
ok 100 g. sera Feta ( u mnie 1/2 op. Sera Słatkowo-Kanapkowego Tyrios Bakoma)
Wykonanie:
Czosnek zmiażdżyć, poddusić na odrobinie wody, dodać umyty i pokrojony szpinak.
Całość dusić aż do miękkości.
Na końcu przełożyć do miski, dodać ser feta i porządnie wymieszać.
Farsz rozsmarować na 2 naleśnikach.
Można je zapiec w piekarniku ( u mnie ok. 20 min.)


7 komentarzy:

agateq pisze...

Nie lubimy się z kukurydzą, więc nawet jej prozdrowotne właściwości mnie nie ruszą:p

Anonimowy pisze...

Dzisiaj też zajadałam się kukurydzą, pycha:)

teenager ;) pisze...

jak dla dziś najpyszniejsze są te naleśniki *-*

Lovelykate pisze...

Świetne, kolorowe, zdrowe menu :) Ciekawe naleśniki! :)

Jagodziana Coffee pisze...

kukurydza moja ulubiona :) zjadłam wczoraj 2 :)

AZgotuj! pisze...

Wszystko smaczne, ale po kukurydzy musiałabym użyć wykałaczki;)

moja pasja smaku pisze...

To śniadanie wygląda obłędnie :) !