Śniadanie:
200 g jogurt naturalny posłodzony 1 łyżeczką miodu z wanilią
Mix płatków kukurydzianych, domowej granoli i mieszanki musli
1 duża śliwka, brzoskwinia
Maślana bułka ( później pokroiłam ją na kawałki i posmarowałam  jednak masłem/masłem orzechowym/domowym musem jabłkowym)
l
2 Śniadanie:
Kanapka chleba ziarnistego z masłem i wędliną, pomidorem, sałatą i przyprawami
Kefir
Obiad:
Zupa warzywna z włoską kapustą i ziemniaczkami
Kotlecik z tuńczyka, pieczone ziemniaczki z ziołami, kukurydza
Kolacja:
2 naleśniki ze szpinakiem i serem feta polane jogurtem, posypane szczypiorkiem
Farsz na 2 naleśniki:
150 g świeżego szpinaku 
1 ząbek czosnku
woda
ok 100 g. sera Feta ( u mnie 1/2 op. Sera Słatkowo-Kanapkowego Tyrios Bakoma)
Wykonanie:
Czosnek zmiażdżyć, poddusić na odrobinie wody, dodać umyty i pokrojony szpinak.
Całość dusić aż do miękkości.
Na końcu przełożyć do miski, dodać ser feta i porządnie wymieszać.
Farsz rozsmarować na 2 naleśnikach.
Można je zapiec w piekarniku ( u mnie ok. 20 min.)
 
 
 
7 komentarzy:
Nie lubimy się z kukurydzą, więc nawet jej prozdrowotne właściwości mnie nie ruszą:p
Dzisiaj też zajadałam się kukurydzą, pycha:)
jak dla dziś najpyszniejsze są te naleśniki *-*
Świetne, kolorowe, zdrowe menu :) Ciekawe naleśniki! :)
kukurydza moja ulubiona :) zjadłam wczoraj 2 :)
Wszystko smaczne, ale po kukurydzy musiałabym użyć wykałaczki;)
To śniadanie wygląda obłędnie :) !
Prześlij komentarz