niedziela, 5 maja 2013

Kruche ciasteczka z Kinder czekoladą i masłem orzechowym, 2 wersja ślimaczków z masłem, cukrem trzcinowym i cynamonem

 

Składniki:
3 szkl. mąki
1/4 szkl. cukru trzcinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
4 żółtka
1 łyżeczka śmietany
aromat waniliowy
czekolada ''Kinder'', masło orzechowe 
Wykonanie:
Z masła, mąki, cukru, śmietany, żółtek, aromatu, proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto.
Rozwałkować , nadziewać masłem orzechowym i czekoladą a następnie  formować rogaliczki.
2 Wersja to rozwałkować ciasto, pokroić na prostokąty, rozsmarować na nich  odrobinę masła, posypać cynamonem i cukrem, zwijać w roladkę a następnie w ślimaczka.
Wszystkie ciastka posmarować pozostałym białkiem.
Piec do zezłocenia w 180 stopniach. 
ok. 15-20 min.

10 komentarzy:

Magda pisze...

jakie pyszne ciasteczka! uwielbiam takie nadziane :)

Unknown pisze...

Dawno nie jadłam "kinderków".. Już prawie nie pamiętam jak smakują.
Czuję, że lubię te ciasteczka!

Anonimowy pisze...

ciekawy pomysł :>

Unknown pisze...

kiedyś pochłaniała kinderki w rekordowych ilościach :) musiały być genialne w smaku :)

K pisze...

Pewnie mają nieziemski smak <3

teenager ;) pisze...

ciasteczka z kinder czekoladą - pomysłowe ;)

Martyna pisze...

ale to musi być pyszne! *.* poproszę jedno ciasteczko! :D

madlene17 pisze...

Ciasteczka z kinder czekoladą - <3 I ślimaczki z cynamonem - <3<3

Antenka pisze...

ulalala a za mną dzisiaj tak chodzą jakieś ciasteczka;)

Jewels pisze...

Och! Ale kusisz, to musiało smakować nieziemsko :)