poniedziałek, 11 marca 2013

Kanapki z mozzarellą i serem pleśniowy, pomidorem, papryką i rzodkiewką . Maślanka z truskawkami

 


 


2 Śniadanie:
Bułka grahamka z masłem,żółtym serem, rzodkiewką, papryką, ogórkiem i Mixem sałat z rukolą.


18 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Takie kanapeczki to mój kolacjowy hit:D

Futrzakowa pisze...

porywam z serem pleśniowym. kocham go! :D

parpar pisze...

truskawki <3

http://cynamon.net.pl pisze...

Bardzo lubię takie kolorowe kanapeczki ;;)

http://cynamon.net.pl pisze...

Baaardzo lubię takie kolorowe kanapeczki ;;)

agateq pisze...

Porządna buła pełna pyszności, zdrowa!
Jak ja dawno bułek nie jadłam^^

Magda pisze...

dzisiaj się czaiłam na truskawkową maślankę w sklepie! :D

Paulina K. pisze...

Ale tu ładnie u Ciebie i jak smakowicie ;)

teenager ;) pisze...

pycha kanapki ,smaczna buła -wszystko zdrowe ,kolorowe ;)

Ewa pisze...

jakie ładne i kolorowe kanapki! narobiłaś mi teraz ochoty na maślankowy koktajl :)

Ervisha pisze...

u ciebie zdrowo i smacznie :) Podoba mi się

Anonimowy pisze...

biedronkowy kubek? ;)

Anulla pisze...

uwielbiam takie kolorowe i nadziane kanapki:) a koktajle świetnie zastepują jogurty:D

Emcia Pichci! pisze...

wyśmienity zestaw śniadaniowy :)

Jewels pisze...

apetyczne śniadanko :) koktajl również bym chętnie wypiła :D

Lola pisze...

Smacznie i kolorowo, czyli tak jak ma być z samego rana, by zachować dobry humor do końca dnia ;)

Daria pisze...

W sprawie scones:) Korzystałam z tegu przepisu http://emmagotuje.blogspot.com/2011/11/jesien-jabka-cynamon-i-scones.html,
pominęłam kilka składników i wyszło: 1/2 szklanki mąki owsianej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, duża łyżka masła/margaryny, łyżka jogurtu naturalnego.
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie mieszam dokładnie z miękkim masłem/margaryną i dodaję jogurt. Wyrabiam elastyczne ciasto (w razie potrzeby daję więcej jogurtu lub mąki). Formuję dwie bułeczki, układam na blasze wyłożonej papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę przez 15-20 minut z włączonym termoobiegiem.

Magdalens. pisze...

Uwielbiam mozzarellę:D