sobota, 25 sierpnia 2012

Lekkie roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta


Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta.
Gotowane ziemniaczki posypane koperkiem, mizeria z ogórków.


Składniki na roladki na jedną porcję:
1 pierś z kurczaka
10 listków świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
kawałek sera feta do smaku
przyprawy: sól i pieprz

dodatkowo:
folia aluminiowa


Wykonanie:
 Pierś z kurczaka przyprawić. (vegeta lub sól, pieprz, świeże zioła, przyprawy)
Zagotować wodę w rondelku i wrzucić na wrzątek umyty świeży szpinak.
Lekko zblanszować( wrzucić i pogotować zaledwie 1 min.)
Wyciągnąć go z wody.
Szpinak pokroić w drobną kosteczkę.
Czosnek zmiażdżyć nożem, wymieszać ze szpinakiem.
Dodać trochę sera feta i wymieszać.
 Przygotowany farsz nałożyć na fileta, zrolować jak na roladkę i spiąć wykałaczką. 
Włożyć do wrzątku i gotować ok 10-15 min. po czym włożyć go do piekarnika.
Piec ok 20 min.

5 komentarzy:

whiness pisze...

Uwielbiam to danie *_* Szpinak i kurczak to pyszne połączenie.

Monika pisze...

brzmi kusząco, chętnie bym zjadła:)

Magda pisze...

szpinak, kurczak i feta *.* i kto tutaj kusi?:D

Crispy Biscuits pisze...

Roladek jeszcze nigdy nie robiłam :)

teenager ;) pisze...

kurczak ze szpinakiem - mówię zdecydowanie tak ! pycha !